Een interessante en leerzame belevenis, een rondleiding door onze unieke synagoge!

U kunt als groep of als individuele bezoeker deelnemen aan een (instap)rondleiding. Onder leiding van een enthousiaste gids komt u zo veel meer te weten over de bijzondere geschiedenis en wetenswaardigheden van het gebouw. Waarom zie je zo vaak het getal twaalf? En wat zit er achter die gordijnen? En wat doen slangen en leeuwen in de synagoge? En waarom heeft de ene kandelaar zeven armen en de andere negen? Er is genoeg te ontdekken en er is ook aandacht voor kinderen.

Kom met uw familie, bedrijf, vereniging, gemeente, sportclub en beleef de synagoge samen.

 

Nieuw: Rondleidingen onder begeleiding van een gids voor mensen met een visuele beperking, van zondag t/m vrijdag op aanvraag: rondleidingen@synagogeenschede.nl

Boek uw groepsrondleiding

Voor groepen kunt u hier uw rondleiding boeken. Een rondleiding door de synagoge duurt een uur en is inclusief koffie/thee bij het napraten na afloop. Tevens te boeken de film “Sporen van een Joods verleden” duurt ca. 35 minuten.

 

Personen Rondleidingen Bedrag
t/m 10
11 t/m 25
26 t/m 40
41 t/m 50
1 groep
1 groep
2 groepen
2 groepen
€  70,-
€ 150,-
€ 230,-
€ 300,-

Verzend

Rekeningnummer NL12 RABO 0152 8956 04  t.n.v. St. Vrienden Synagoge Enschede

Wandeling ‘Sporen van een Joods verleden’.

Tijdens de wandeling maakt u kennis met de wijk rondom de synagoge. U passeert onder andere villa’s van een aantal Joodse fabrikanten van architect De Bazel, de matzefabriek en het oorlogsmonument in het Volkspark. Waarom kijkt een beeld van het oorlogsmonument van Mari Andriessen in het Volkspark een andere kant op dan de rest? Waar worden de matzes geproduceerd?
Deze vragen en nog veel meer worden beantwoord tijdens de wandeling. Onder leiding van een gids wandelen deelnemers in ongeveer een uur door de wijk rondom de synagoge. Hier is nog veel zichtbaar van de Joodse en de algemene geschiedenis van de stad. De route is niet alleen leuk voor mensen van buiten de stad; ook rasechte Enschedeërs horen tijdens de wandeling vaak nieuwe dingen.