‘Juf, is dat met die gordijntjes een poppenkast?’

Basisschool en het voortgezet onderwijs.

Voor de leerlingen uit de groepen 7 en 8 hebben wij een speciaal interactief programma ontwikkeld. De leerlingen bezoeken in drie keer 20 minuten drie mooie ruimtes van de synagoge:

Het schooltje.

Hier wordt over het jodendom in het algemeen gesproken. We gaan met elkaar in discussie over de vragen ‘wat is jodendom’, ‘wat is een synagoge’, ‘wat is een jood’.

De kleine sjoel.

Onderwerp is hier de joodse godsdienst. We maken gebruik van De Schatkist. De leerlingen bepalen welke voorwerpen uit deze kist besproken gaan worden. Altijd een vrolijke en spannende bezigheid.

De grote sjoel.

In deze ruimte wordt de rondleiding afgesloten en geëvalueerd. Al rondlopend kunnen de leerlingen hun eigen vragen stellen over wat zij in de eerdere ruimtes hebben gehoord en ontdekt. Ook zijn natuurlijk vragen welkom over wat zij in deze prachtige ruimte zien.

Educatie  

De synagoge van Enschede wil mensen met elkaar in contact brengen. Ons uitgangspunt: kennis leidt tot begrip en begrip leidt tot tolerantie en acceptatie van elkaars levensinstellingen.

Wij beginnen aan de basis. Er zijn programma’s en rondleidingen ontwikkeld voor leerlingen en studenten in alle levensfasen: van 10 tot 20 jaar.

Voor meer informatie over mogelijkheden en prijzen kunt u contact opnemen via rondleidingen@synagogeenschede.nl