BEZOEK AAN DE SYNAGOGE VAN ENSCHEDE:
VOEL, LUISTER, HOOR EN RUIK EN…PROEF

Synagoge kleine maquette massamodel

Waarom niet eens een keer naar de synagoge van Enschede gaan? Het is zo’n prachtig gebouw met zulke mooie verhalen.
Wij leiden mensen met een visuele beperking rond, zowel groepen als individuele bezoekers, met of zonder begeleiders.

 

Voelbare davidster

Wat kunt u verwachten?

Er zijn materialen ontwikkeld die bij het bezoek ter plekke ondersteuning bieden zoals voelbare plattegronden, letters, teksten en maquettes en een geurbusje. Diverse gebruiksvoorwerpen zoals de jad, de menora, de keppel en de talliet (gebedskleed) kunnen in de hand worden genomen. Geluidsfragmenten maken het mogelijk om de sjoel op een bijzondere wijze te ervaren. En dan niet te vergeten: de verrukkelijke boterkoek en appeltaart uit eigen koosjere keuken.

Plattegrond Synagoge Braille

Voorafgaand aan een gepland bezoek ontvangt de bezoeker een tekst met informatie, geschikt voor audiodescriptie. Dit is ter voorbereiding en sluit aan op het verhaal dat in de synagoge door rondleiders en begeleiders wordt verteld. Iedere bezoeker of groep krijgt een persoonlijke begeleider mee die hiervoor is opgeleid. Geleidehonden zijn welkom.

Kortom, het is zeker de moeite waard om een bezoek te brengen aan de Mooiste Synagoge van Nederland.
Aanmelden is mogelijk via het formulier op de website en natuurlijk ook met de telefoon: 053 – 4323479

De beschikbare plattegronden en maquettes zijn ontworpen en vervaardigd door Leon Brokers, de voelbare davidster is ontworpen en vervaardigd door Jan Koolenbrander.

Educatie  

De synagoge van Enschede wil mensen met elkaar in contact brengen. Ons uitgangspunt: kennis leidt tot begrip en begrip leidt tot tolerantie en acceptatie van elkaars levensinstellingen.

Voor meer informatie over mogelijkheden en prijzen kunt u contact opnemen via rondleidingen@synagogeenschede.nl